Calendar evenimente
« iunie 2018 »

L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Dezvoltarea durabilă în cadrul proiectului COMPAS 20
15.06.2010  |  Compas 20
   

Satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi se refera la 3 aspecte: mediul înconjurător, mediul economic si mediul social. În acest context, strategia va fi elaborată pe baza principiilor de dezvoltare durabilă, având o abordare integrată şi coordonată a planurilor de dezvoltare pentru a realiza un management mai raţional al resurselor, care să conducă la o îmbunătăţire a calităţii mediului.

 Din punct de vedere social, acest proiect respectă principiile dezvoltării durabile prin oferirea de beneficii către cetăţeni si către instituţii. Dintre aceste beneficii se pot enumera: informarea rapidă şi corectă a cetăţeanului,  precum şi asigurarea transparenţei informaţiei, prin organizarea consultărilor publice şi prin sistemul informaţional care va asigura un flux de informaţii facil prin publicarea pe site-ul Consiliului Judeţean Satu Mare a diferitelor etape de consultări, şi recepţionarea inputurilor din partea publicului.

 

Din punct de vedere economic, strategia va oferi beneficii precum: atragerea de noi investitori în judeţul Satu Mare, fapt care va duce la creşterea nivelului de trai, la scăderea şomajului în regiune prin crearea de noi locuri de muncă.

 

Se va avea în vedere în cadrul cursurilor de instruire în domeniul planificării strategice, care se vor desfăşura pe perioada implementării proiectului, includerea unui modul care să urmărească conştientizarea importanţei protecţiei mediului şi dezvoltării durabile, şi instruirea în domeniul problemelor de mediu.

 

De asemenea în cerinţele firmei care va elabora cursurile de instruire, se va menţiona faptul că suportul de curs va fi tipărit pe hârtie reciclabilă. În cadrul suportului de curs privind dezvoltarea durabilă, va exista obligatoriu un mesaj care să îndemne la protejarea mediului, promovarea unor practici care să reducă poluarea elementelor de mediu.