Calendar evenimente
« iunie 2018 »

L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Dezbateri publice
24.03.2011  |  Compas 20
   

În perioada  7 martie - 16 martie 2011 au avut loc o serie de dezbateri publice pe tema strategiei de dezvoltare a judeţului Satu Mare, ocazie cu care cei prezenţi au avut posibilitatea de a-şi expune opiniile cu privire la prima variantă a acestui document, în vederea inserării ideilor fezabile propuse de participanţi în documentul final.

 Dezbaterile au vizat publicul din cele 7 microregiuni ale judeţului, şedinţele de dezbatere având loc în centrele acestor microregiuni şi anume în localităţile Negreşti Oaş, Turulung, Culciu, Carei, Tăşnad şi Ardud. Pe lângă publicul vizat, la aceste întruniri au mai participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi reprezentanţi ai mediului economic şi social de pe raza localităţilor din fiecare microregiune.

 

Dezbaterile publice au fost moderate de către specialişti din cadrul consorţiului IRCETT S.A.- Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca - consultantul Consiliului Judeţean Satu Mare pentru realizarea strategiei de dezvoltare a judeţului.

 

Înainte de desfăşurarea dezbaterilor publice, publicul larg a fost anunţat prin intermediul mass-mediei locale cu privire la organizarea acestor dezbateri, documentul cadru elaborat putând fi consultat pe acest site accesând link-ul „Strategia de dezvoltare - Cadru de referinţă".

 

În cadrul acestor dezbateri au fost prezentate informaţii cu privire la proiectul COMPAS 20, proiect implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare în cadrul căruia se elaborează strategia de dezvoltare a judeţului până în anul 2020, după care s-a prezentat analiza situaţiei existente din judeţul nostru, cei prezenţi putând afla informaţii din domeniul economiei, dezvoltării teritoriale, turismului, resurselor umane, educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, mediului şi cooperării transfrontaliere.

 

Din cadrul documentului elaborat s-au identificat ca şi priorităţi de dezvoltare 8 domenii de intervenţie strategică:

q  Creşterea competitivităţii economice

q  Dezvoltarea teritorială echilibrată a tuturor localităţilor

q  Valorificarea durabilă a potenţialului agricol

q  Dezvoltarea turismului

q  Valorificarea eficientă a resurselor umane

q  Îmbunătăţirea infrastructurii

q  Asigurarea dezvoltării durabile prin protejarea mediului şi prevenirea riscurilor

q  Dezvoltarea capacităţii adiministrative a autorităţilor publice şi întărirea relaţiilor de cooperare ale judeţului

 

În vederea identificării proiectelor prioritare pe fiecare domeniu de intervenţie strategică, se vor solicita propunerile de proiecte prioritare care să ducă în final la dezvoltarea economică şi socială a judeţului, propuneri de proiecte care vor fi inserate în portofoliu de proiecte ale judeţului pe următorii 10 ani.

 

Pentru cei interesaţi, întregul material care a fost prezentat în cadrul dezbaterilor publice poate fi consultat pe acest site accesând link-ul „Strategia de dezvoltare".

 


1  2  3  4  5  6  7  8        Play         Stop